James Bond framflyttad men hur är det med Bondskurken?

Bondskurk

Jodå det stämmer - den nya James Bond-filmen har senarelagts på nytt. Premiären av - No Time to Die - hade redan flyttats fram från april till november på grund av det världsomfattande viruset. Men nu har alltså filmen skjutits fram ytterligare till den 2 april nästa år - allt för att kunna möta en global och förväntansfull biopublik. Det vore emellertid naivt att tro att världens biografer skulle ha återgått till det normala redan under april nästa år. Oförutsägbara och ologiska regelverk är här för att stanna. Om världen återigen liknar det normala, så har Daniel Craigs sista rulle sannolikt hunnit bli vintage.   
 

Men misströsta inte. Luta er tillbaka - för verkligheten är betydligt mer teatral än någon annan nu existerande Bond-plot. Har kanske högst verkliga auktoriteter en dystopisk plan för både din och min framtid? Hur ligger det egentligen till med opinionsbildaren och den verkställande direktören för World Economic Forum - den herre som ser utrullade nedstängningar som det optimala tillfället att nollställa världsekonomin? 
Det här låter minst sagt oroväckande eftersom jag själv inte har den minsta lust att ge upp mitt arbete, att sluta resa och nolla mina besparingar. Uppenbarligen projekteras nu vida ekonomiska utsikter för vissa - och med facit på hand - fattigdom för resten. Om du tror att detta är något som inte berör just dig, ta då och dra upp rullgardinen. Och nej - det är inte en konspirationsteori - enbart en konspiration. Det ekonomiska forumets hemsidor ligger bara några klick bort och där kan du själv förkovra dig i prospekten. 


Detta är mannen som inte bara eftersträvar större världspåverkan än självaste Ernst Stavro Blofeld. Med några av världens mäktigaste har han dessutom kommit en bra bit på vägen. I detta drama finns dock en avgörande skillnad - du kan inte trycka på paus-knappen när det börjar bli obehagligt och räddaren i nöden är hopplöst skjuten på framtiden. 
Genom den briljante samhällsanalytikern James Corbett kan du själv lyssna till världsforumets grundare som euforiskt talar om rådande världskris som ett ypperligt tillfälle för the great reset och en fjärde industriell revolution. Men - nota bene - någon reset verkar det inte vara frågan om. Det handlar istället om en transformering och en "justering av vårt tänkande". 
 

"History isn't kind to men who play God"
(James Bond)

...vilket tyvärr sällan är fallet.

No time to die
Etiketter: james bond försenad

Något att tillägga?

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln