På jakt efter det förgångna - webbföreläsning

Foto: Richard Holmgren

På jakt efter det förgångna
– hur hittar arkeologer det de söker?

zoom

Välkomna till Historiska Resors första webbföreläsning i Zoom!
- en föreläsning med arkeologen Richard Holmgren
Onsdagen den 24 juni kl.16.30, 2020

Lyssna till spännande arkeologiska upptäckter av svunna kulturer - var man söker samt de krafter som leder fram till nästa flodkrök. Under två olika föreläsningar presenterar Historiska Resors ciceron, arkeologen Richard Holmgren, hans olika utgrävningar och expeditioner. 

Hur är det att som yngling vara med och öppna en grav från faraonisk tid - att stå öga mot öga med en mumie och nästa dag finna en krukskärva i en leråker? Du möter biblisk arkeologi, försvunna städer, helgedomar och grottor samt möten med förlorade skepp. Hur kan myter och legender bemötas vetenskapligt? 

Den första föreläsningen sänds live och då har du möjlighet att ställa frågor till Richard. Vill du följa med på fler arkeologiska äventyr så kan du även lyssna till den andra delen där föreläsaren fortsätter sin fängslande exposé. Information om var du hittar den andra föreläsningen meddelas senare.

Richard planerar resor till bland annat Armenien, Jordanien, Transsylvanien, Sydamerika och Kambodja under 2021.

Anmälan till föreläsningen gör du via länken nedan - Historiska Resor skickar sedan en bekräftelse via mejl med information om hur det går till. På så sätt kan fler tryggt delta. 

Något att tillägga?

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln