Titta

Mysteriet vid Djatlovpasset - SVT

Mysteriet vid Djatlovpasset

Fram till idag tillhör händelserna vid Djatlovpasset ett av världens största mysterier.1959 försvinner nio ryska skidåkare i den sibiriska vildmarken. De kommer senare att återfinnas i en kuslig oreda där de flytt sitt tält underklädda i extrem kyla. Vissa skador liknas vid en bilolycka, ögon saknas och till och med en tunga. Några kläder bär spår av radioaktivitet. 
Nu tror sig en svensk arkeolog ha lösningen på gåtan. Han misstänker att svaret kan finnas i en katastrof som skedde i den svenska fjällvärlden. Vad orsakade egentligen Djatlovexpeditionens undergång?Premiär på SVT-Play den 28 januari 2021
samt i SVT2 den 4 februari, kl. 20.00
(även 6 feb kl. 15.05 & 7 feb kl. 23.45) 
KAN SES TILL: Fre 28 jan 2022 

Documentary premiere
The Dyatlov pass mystery
Swedish Television (SVT), from January 28, 2021

Resebyrån i Jordanien - SVT

Joachim Vogel & Richard Holmgren i klippstaden Petra Joachim Vogel & Richard Holmgren i klippstaden Petra

avsnitt 8 av 9.
Sändes 23 december 2011


Joachim Vogel reser för att besöka en drömplats, klippstaden Petra i Jordanien. Med bil längs Döda havet rör sig Joachim genom det bibliska bergslandskapet.

I Petra går han genom den smala gång som leder fram till Skattkammaren (al-Kazneh), även känd från ett flertal filmer. Väl på plats möter han den svenske arkeologen Richard Holmgren som ger specialistguidning till gravar, offerplatser och det heliga Arons berg.
 

loading...

Foto: Oskar Idin

Från inspelningen...

Joachim möter och intervjuar svenskfödda prinsessan Majda Ra'ad (Margaretha Lind). HKH Majda Ra'ad är prinsessa av Jordanien och gift med tronpretendenten, prins Ra'ad av Jordanien.  
Foton: R. Holmgren

Vid marknaden Jara, i centrala Amman, hade vi också tillfället att stöta på den numera framlidne Kung Husseins son, Prins Hamzah bin Al-Hussein, som besökte marknaden med sin dotter. Prins Hashem är son till drottning Noor av Jordanien.
Foto: R. Holmgren

Från vänster: Richard Holmgren (arkeolog), Mats Borg (producent), Oskar Idin (fotograf), Joachim Vogel (programledare)